iPod Shuffle praat tegen jou

Apple heeft vandaag een nieuwe iPod Shuffle gelanceerd. De nieuwe shuffle is weer kleiner, heeft een grotere capaciteit (4Gb) en komt met de nieuwe earphones met remote control. Zonder mic, dus je kan ze niet gebruiken om te bellen met de iPhone. De shuffle zelf is helemaal ontdaan van alle opsmuk en heeft alleen een shuffle-,continuous play- en uitknop. De knoppen op de shuffle zijn verdwenen en het uiterlijk is die van een aansteker zonder kop. De controls op de earphones zijn handig, maar aangezien de earphones die Apple standaard meelevert vrij crappy zijn, zullen veel mensen of uitwijken naar de in-ear headphones van apple, of wachten tot er derde partijen zijn die earphones met remote maken die werken op de shuffle.

Nieuwste feature is ‘voice-over’. Op de Apple website is een guided tour geplaatst waarin deze functie uitgelegd wordt. Vrij briljant geëxecuteerd. Elke liedje kan uitgesproken worden, maar ook playlists en met de remote is vervolgens ook een playlist te selecteren, iets wat vorige shuffles niet konden.

Maar voordat je denkt dat er een hele spraaksynthese in de shuffle zit, de voiceovers worden aangemaakt bij het syncen met iTunes. Mac (OS 10.5) gebruikers krijgen Alex te horen, de nieuwste stem in Leopard. Windows en Mac OS 10.4 Tiger gebruikers krijgen in vergelijking een vrij crappy vrouwelijke voiceover te horen. Lijkt er op dat Apple wil zeggen dat Mac gebruikers graag mannen horen praten en Windows gebruikers vrouwen? Het is niet duidelijk of er ook een andere voiceover geselecteerd kan worden. Ook heeft Apple aan de hollanders gedacht! Nederlandstalige teksten kunnen ook gegenereerd worden. Handig als je Nederlandse titels hebt.

Opvallend aan het ontwerp is dat ze niet hebben gekozen om het Apple logo op de voorkant te plaatsen (nu de controls toch wegzijn), maar verscholen achter op het vastmaak clipje. Apple is er blijkbaar van overtuigd dat ze weer een iconisch design hebben gemaakt wat toch wel herkend zal worden.

De nieuwe iPod shuffle is verkrijgbaar in metallic grijs en metallic zwart en zal €79,- kosten. De oude 2e generatie iPod shuffle zal ook nog verkrijgbaar blijven voor €49,-.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s